מצפה הבנים כאתר פנאי ומורשת

פורסם בתאריך:

תושבים יקרים, בשנים האחרונות פועלת המועצה ללא לאות על מנת להפוך את "מצפה הבנים" למיזם תיירותי-כלכלי שישלב פעילויות פנאי ומורשת.

יועצים אסטרטגיים לפיתוח תיירות נוף ופנאי הוזמנו  להגיש הצעות לקידום "מצפה הבנים" וסביבתו כמיזם תיירותי- עסקי על מנת לממש את הפוטנציאל של האתר וסביבתו ופיתוח כלכלה תיירותית תוך שמירה על הנוף הפתוח וערכי הטבע במקום. משנת 2013 עומדת המועצה בקשר ישיר עם משרד התיירות, הוגשו שתי בקשות לוועדת ההשקעות לתשתיות של משרד התיירות להשתתפות משרד התיירות בפיתוח מתחם "מצפה הבנים" וסביבתו כמוצר תיירותי,  התקיימה פגישה עם שר התיירות דאז, דר" עוזי לנדאו, על מנת לקדם פרויקטים תיירותיים ביישוב, ובמרכזם מתחם "מצפה הבנים". בשנת 2015 התקיימה פגישת עבודה נוספת בעניין עם שר התיירות החדש, ח"כ יריב לוין בה הועלו על הפרק שורה של פרויקטים ובמרכזם "מצפה הבנים",  גם בעקבות פגישה זו הוגשה בקשה למשרד התיירות להשתתפות והכרה במתחם כמוצר תיירותי אך זו נדחתה בטענה שהיא אינה עומדת בקריטריונים.

בד בבד עם הגשת בקשות אלה, פועלת המועצה לפיתוח כלכלת תיירות ביישוב בדרך של קידום תב"ע (תכנית בניין עיר) לאזור נופיה מזרח, לשינוי יעוד המגרש בסמוך למועדון הצופים לשימוש מסחרי לשם הקמת בית קפה עם מרפסת פנורמית החולשת על הנוף. כמערכת תומכת למיזם התיירותי של "מצפה הבנים".

אנו שמחים לבשר כי לאחר מספר שנות "הקפאה", אנו מצויים בשלב מתן תוקף לתכנית. עם אישור התכנית, נחדש את עבודת שכירת יועץ אסטרטגי המתמחה בפיתוח תיירות נופש ופנאי , וכך נגדיל את הסיכוי לקבל סיוע ממשרד התיירות להכרה במקום כמוצר תיירותי.

אנו מודים לחברי "תושבים למען תושבים" הפועלים איתנו יד ביד למען שיפוץ המצפה ושיפור הנראות עד למימוש החזון והתכניות אותם אנו מקדמים:

• הפיכת המצפה למתחם מורשת ופנאי
  • שדרוג מראה המצפה ופיתוח נופי
  • יצירת תוכן חינוכי בנושאי סביבה ומורשת מקומית ואזורית
  • בחינת מקורות מימון ואיגום תקציבי לביצוע התכנית
  • שילוב מערכת התיירות ברקמת החיים של היישוב, בדגש על פיתוח תיירותי סביבתי פעיל וחינוכי כמערכות תומכות זו בזו
  • פיתוח וניהול משאבי טבע לתיירות כלכלית

בסיומו של תהליך, נהנה כולנו ממיזם בעל ערך מוסף כלכלי עסקי שיהווה מוקד משיכה תיירותי מבית ומחוץ בד בבד עם שמירה על הקיים והנצחת המורשת.